Banner
Nieuwsbrief
Bereikbaarheid van het Spoel Afdrukken E-mailadres

Werk aan het Spoel en Liniepont bereikbaar 200SPOEL op zondag 28 augustus

Door werkzaamheden tussen Fort Everdingen en Werk aan het Spoel is de Breedsteeg afgesloten. De Goilberdingerdijk/Diefdijk vanuit Everdingen is ook afgesloten voor verkeer. Vanaf Culemborg is Werk aan het Spoel over de dijk bereikbaar, net als de Liniepont, de Veldkeuken, Atelier Anneke Wessels en het atelier van de Artist in Residence.

 
ZO 28 augustus SPOEL Afdrukken E-mailadres
SPOEL 2015 Kop van ZuidZondag 28 augustus van 14.00 tot 20.00 uur is het sfeervolle festival SPOEL. Talentvolle muzikanten, theatermakers en dichters vormen het hart van dit jaarlijkse openluchtfestival op Werk aan het Spoel.
Er is muziek van onder meer Michael Prins, The Indien, Tamara Woestenburg, Bram van Langen en Mabassa. 
Er is poëzie van Ingmar Heytze en Wordbites en er zijn leuke theateracts van Surpluus, Circus Vladimir en anderen. In de historische bunker kun je je laten verrassen door exclusieve mini-voorstellingen van o.a. Andries Tunru. Geniet op deze nazomermiddag met je familie en vrienden van een warme festivalsfeer in een groene omgeving. Meer informatie 
en kaart(voor)verkoop
Lees meer...
 
Artist in Residence Siety Meijer Afdrukken E-mailadres
Siety Meijer aan het werk - profiel 200x133In augustus verblijft schrijfster Siety Meijer als Artist in Residence op het Spoel. Het atelier is geopend voor bezoek van donderdag t/m maandag van 12.00 tot 18.00 uur.
Na eerder vooral beroepsmatig te hebben geschreven werkt zij nu aan een roman die zich afspeelt in de regio, deels in het heden en deels rond 1820 in de periode van overstromingen en de aanleg van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, inclusief het Werk aan het Spoel.
De natuur, de dijken, de forten en de geschiedenis van de streek dienen rechtstreeks als inspiratie voor het verhaal.
Lees meer...
 
ZA 06 t/m ZO 14 augustus Zomerworkshops Beeldhouwen in steen Afdrukken E-mailadres

P5160130Wie wil ervaren hoe je in een of meer dagen vorm kan geven aan een stuk natuursteen kan zich in juli en augustus opgeven voor workshops beeldhouwen in steen. De zomerworkshops Beeldhouwen in steen zijn:
van ZA 16 t/m ZO 24 juli én
van ZA 06 t/m ZO 14 augustus.

Als deelnemer kan je zelf bepalen hoeveel én op welke dagen je wilt deelnemen: van 1 dag tot alle 18 dagen.

Lees meer...
 
Vrijwilliger worden? Afdrukken E-mailadres
Gastvrouwen200pixels DSC 1022

Kom jij onze vrijwilligersorganisatie versterken? Er is plaats voor nieuwe vrijwilligers die zich ook willen inzetten voor deze prachtige locatie met grote diversiteit aan evenementen en mogelijkheden. De Stichting bestaat uit een hechte groep creatieve mensen met heel verschillende achtergronden en talenten, met als  overeenkomst dat ze allemaal verknocht zijn aan de mooie locatie die Werk aan het Spoel is. Meld je aan voor een kennismakingsgesprek

Lees meer...